Paragrafen

Paragraaf Bedrijfsvoering

Communicatie

Begrijpt iedereen wat we schrijven? Dat is een vraag die we ons steeds moeten blijven stellen. Duidelijke taal is essentieel om te zorgen dat iedereen ons begrijpt. Het zorgt er voor dat onze inwoners/ondernemers onze informatie vlot en goed snappen. Duidelijke taal is niet voor niets een speerpunt binnen het bestuursakkoord 2022-2026.
Taalniveau B1 moet een gewoonte zijn. Het moet een gewoonte zijn voor alle medewerkers, maar ook bestuurders. Begrijpelijke taal verdient organisatie-brede steun en inzet. Onderling coaching helpt. In 2024 trainden we onze taalambassadeurs verder. Zij gaan in 2025 actief met collega’s aan de slag om B1 tot een gewoonte te maken. Het management heeft daarbij een stimulerende rol. Collega’s die behoefte hebben, krijgen (opnieuw) een schrijftraining in 2025. Daarnaast plannen we ook specifieke schrijfcursussen. Denk daarbij aan een training ‘helder en strategisch adviseren’ en training ‘helder juridische teksten schrijven’. Verder blijven we herhalen en herhalen.

Bij onze externe communicatie maken we gebruik van verschillende communicatiemiddelen. Onze website is er daar een van. In augustus/september 2024 vroegen we onze inwoners/ondernemers om hun mening. Op onze website staat veel informatie. Maar is dat wel de informatie die onze inwoners en ondernemers nodig hebben? En vinden ze gemakkelijk wat ze zoeken? Dat onderzochten we. De informatie uit dit onderzoek gebruiken we om onze website aan te passen aan de wensen van onze inwoners en ondernemers. In 2025 vernieuwen we daar waar nodig/wenselijk onze website .
In het najaar 2024 vragen we onze inwoners/ondernemers ook mee te denken en hun mening te geven over onze andere communicatiemiddelen. Bereiken we met deze middelen onze verschillende doelgroepen? Sluiten deze middelen aan bij de behoeften van onze inwoners. Wat we ophalen uit dit onderzoek, zijn handvatten om in 2025 daar waar nodig/wenselijk aanpassingen te doen.

Het goede en de sterkten van onze gemeente breder en vaker uitdragen. Wat voor goeds gebeurt er in onze gemeente? En wat voor goeds doet de gemeente? Dat uitdragen vraagt blijvende aandacht. Het vraagt ook om open en transparante communicatie. Maar ook een positieve ondertoon bij berichtgeving en in brieven helpt daarbij.

Het bestuursakkoord 2022-2026 onderstreept het speerpunt om burgerparticipatie verder te bevorderen. In 2024 lanceerden we ons online participatieplatform https://doemee.inulst.nl/ . Dat is een aanvulling op de reeds bestaande mogelijkheden tot participatie. In het eerste jaar zetten we het platform direct in bij heel wat verschillende projecten. De drempel voor deelname is laag. Iedereen kan op een tijdstip naar keuze vanuit ‘huis’ meedoen. Het levert veel inbreng, opmerkingen en ideeën op. In 2025 gaan we zeker verder aan de slag met https://doemee.inulst.nl/ . Het platform leent zich ook om via enquêtes informatie te verzamelen. Daarom gaan we in 2025 onze vaardigheid van het opstellen van goede enquêtes verder uitbouwen.
Over de inzet van onze Bouwapp Hulst waren we in 2024 tevreden. Het gebruik er van zetten we daarom in 2025 voort.

Jumelage Michelstadt
In 2024 waren er meerdere contacten tussen Michelstadt en Hulst. De burgemeesters van beide gemeenten keken naar de mogelijkheden om de jumelage in de huidige tijdsgeest vorm te geven. Meer vanuit de gemeenschap en minder nadrukkelijk bestuurlijk, dat is het motto. In 2025 proberen we verenigingen te enthousiasmeren voor een uitwisseling met onze Duitse zusterstad. Daarbij zijn de thema’s jeugd, sport, cultuur en kerk speerpunten.

Deze pagina is gebouwd op 11/15/2024 11:21:52 met de export van 11/15/2024 11:16:00